Kezdőlap Gépírásoktató programok 1 gépre Hálózatos szoftverek Demo, frissítés, freeware Kapcsolat, elérhetőség Hogyan tudom...

Fizetős gépírásoktató szoftverek frissítése - Kipp-kopp, ASD, ABC, GepOkt 007


Ezt az oldalt csak regisztrált vásárlóink használhatják szoftverfrissítés céljából vagy a regisztráció új számítógépre való átviteléhez.

Ingyenes programjaink a Freeware oldalról tölthetők le, kattintson a lenti gombra.

Oldal frissítve: 2020. 11. 11.
A szoftverek Windows operációs rendszert igényelnek.

Vállalkozásomat anyagi okok miatt 2019 december 14-től határozatlan időre felfüggesztem. A folyamatban lévő megrendeléseket az esetben tudom teljesíteni, ha az átutalás december 12-ig (csütörtökig) megérkezik.

A megvásárolt- és ingyenes programjaink (pl. WordJav_Inet) működését, valamint a gepokt.hu honlap elérését a változás nem érinti (csak a fizetéshez kötött szolgáltatások állnak le). Az esetleges frissítések továbbra is letölthetők (függetlenül a vásárlás időpontjától). Keressük annak módját, hogy a tanulók által eddig megvásárolható egygépes ASD, ABC, Kipp-kopp, Gepokt007 gépírásoktató programokat, néhány hónapon belül, korlátozott körben, elérhetővé tegyük. Az egygépes verziók gépcserét követő újraregisztrációjában továbbra sincs változás, 2 ízben ingyenes.

Gépírásoktató programjaink letöltéséről, regisztrálásáról flash animációk tekinthetők meg a Bemutató oldalon.

Otthoni számítógépre a lent megjelölt 3 programot javasoljuk, az 1-20. lecke és a másolószövegek képernyőről másolhatók -- (nem kell tankönyv)

Gépírásoktató programok

Demo verzió, zippelve

Demo verzió telepítő

EXE-fájl, tömörítve

(frissítéshez)

ASD

1.9.3.3

asd_setup1933.zip

(911 kB)

asd_setup1933.exe

(939 kB)

_asd.zip

(574 kB)

ABC

1.9.9.5

abc_setup1995.zip

(882 kB)

abc_setup1995.exe

(911 kB)

_abc.zip

(576 kB)

GepOkt007

1.9.5.3

gepokt_setup1953.zip

(903 kB)

gepokt_setup1953.exe

(931 kB)

_gepokt.zip

(577 kB)

Kipp-kopp 1 gépes

2.2.4.1

kippkopp-setup.zip

(1083 kB)

kippkopp-setup.exe

(1111 kB)

_kippkopp.zip

(739 kB)

Kipp-kopp iskoláknak

(csak hálózatra) 3.0.0

setup_kippkopp3.zip

(1088 kB)

setup_kippkopp3.exe

(10109 kB)

kippkopp3.rar

(746 kB)

Kipp-kopp iskoláknak

(kifutó) 1.2.2.0

kippkopp_setup.zip

(1029 kB)

kippkopp_setup.exe

(1050 kB)

kippkopp.rar

(681 kB)


2018 március 21-én megkezdtük programjaink COMODO digitális aláírással történő ellátását. A verziószám és a programok működése ettől nem változott meg. A programok letöltése, telepítése egyszerűbb lett, azonban az új programverziók telepítését a Microsoft ugyanúgy megnehezíti, mintha nem volna (fizetős) digitális aláírása (u.i. az adott program még nem került be a MS adatbázisába).

Ha egy program NEM tartalmaz fizetős digitális aláírást a telepített túzfal figyelmeztethet erre a letöltés végén vagy a telepítés elindításakor. A letöltés végén adjunk időt a tűzfalnak, hogy megvizsgálja a letöltött fájlt (lassú gépnél akár 1 percet is). A következő probléma a Windows 10 sajátossága: minden egyes letöltött program elindításakor ellenőrzi, hogy az adott program szerepel-e a Microsoft adatbázisában. Ha nem (pl. mert új, vagy még kevesek által használt az adott verzió), akkor a Windows 10 közli, hogy "A Windows megvédte a számítógépét". A felhasználó (alapértelmezett beállításokkal) ezt nem tudja felülbírálni.
Ha megbízunk az adott honlapban, akkor a letöltést legegyszerűbben az Internet Explorerben tudjuk engedélyezni:
Beállítások (fogaskerék a jobb felső sarokban)... Biztonság... A Windows Defender SmartScreen kikapcsolása...A MS Edge és a Goggle Chrome böngészők ilyen szempontból alulmúlják az Internet Explorert.
A bekapcsolt Windows SmartScreen működését javíthatják az olyan antivirus- és tűzfal programok, amelyek már a letöltésnél lehetőséget adnak a felhasználónak, hogy értékelje a fájl biztonságát. Ha a felhasználó megbízhatónak ítéli a fájlt, a felugró Windows SmartScrenn ablak alig látszó "További információk" linkjére kattintva megkapjuk az áhított "Futtatás mindenképpen" gombot.

A letölthető fájlokról:

 • Az ismertetők Rich Text fájl formátumúak - Help.rtf (a letöltött demo tartalmazza).
 • Hálózatos verzió upgrade: Az EXE-fájl cseréjével hajtható végre.
 • Egyéni, 1 gépes felhasználók az upgrade-et ezen kívül a telepítés ezen oldalról indított megismétlésével is végrehajthatják.

Az ASD, ABC, WinOkt és GepOkt 007 Gépírásoktató programok más-más tananyagot dolgoznak fel; megjelenésben, használatban nincs közöttük lényeges eltérés.

 • Az ASD a fenti szoftverek alkotói által összeállított tananyagra épül. A teljes tananyag, a GepOkt programtól eltérően, a képernyőn megjeleníthető, de akár ki is nyomtatható. Nem szükséges hozzájuk külön tankönyv, ezért egyéni felhasználóknak elsősorban ez a program ajánlható.
 • Az ABC a B+V Lap- és Könyvkiadó Kft. által a kerettantervi képzéshez megjelentetett Információkezelés I. a 9-10. osztály számára c. tankönyv (száma: 59691) betűtanítási és másolási anyagát dolgozza fel. A tankönyv szerzői: Gyetvainé-Hollósiné-Seidler, a könyv terjedelme: 220 oldal. A tankönyvet a Líra&Lant Zrt. Nagymező utcai Könyváruháza forgalmazta.
  A tankönyv kiadása jelenleg szünetel, ezért a szerzőtársak hozzásárulásával a tananyag a képernyőről is másolható.
 • A WinOkt a világbanki képzés keretében tankönyvvé nyilvánított "Gépírás a betűtanulástól a hivatalos levelekig" anyagára épül (száma: KGD 1201), már nem forgalmazzuk (lásd a következő bekezdést).
 • A GepOkt 007 program a WinOkt szoftverünk utóda. A szoftver a "Gépírás a betűtanulástól a hivatalos levelekig" (MK-6015-X) tankönyv anyagát dolgozza fel. A könyv címe nem, tananyaga viszont változott, ezért volt szükség a szoftver átdolgozására is. A GepOkt 007 Gépírásoktatóban az első 3 lecke tananyaga a képernyőn megjeleníthető. A tankönyvet a Műszaki Kiadó forgalmazza: http://konyvbagoly.hu/kozgazdasag/61491-gepiras-a-betutanulastol-a-hivatalos-levelekig-9789631660159.html

A GepOkt 007 programot azoknak javasoljuk, akik a fenti tankönyvön alapuló szervezett oktatásban vesznek részt, ily módon hozzájutnak ehhez a tankönyvhöz.

Árak: (bruttó)

 • 1 gépes, e-mailben regisztrált szoftver ára: 4.500 Ft.
 • Hálózati szoftver: kérje árajánlatunkat (az ár a gépek számától függ).
  Amelyik intézmény már megvásárolta valamelyik oktatóprogramunkat, de most egy másikra kíván áttérni, a listaárból engedményt kap. Kérje aktuális árajánlatunkat!
Az 1 gépes regisztrációval kapcsolatos további információk:
Regisztrálás
Fizetés

Általános iskolások számára készítettük legújabb programunkat, a Kipp-kopp Gépírásoktatót.
Használatát 4. osztálytól javasoljuk. Működésében az ASD-hez hasonlít, de új, a kisiskolás életkornak megfelelő tananyaggal készült. Tankönyv nem szükséges hozzá, a tananyag a képernyőről írható. A program több visszajelzést ad a felhasználónak, osztályozás helyett pontokkal értékel. Hálózat esetében a programot (Kipp-kopp 1.x) a kliensgépekre kell telepíteni, a hálózaton pedig egy közös mappát kell kijelölni a felhasználói adatok másodlagos mentéséhez és a tanári funkciók biztosításához. További részletek rendszergazdák és szaktanárok számára itt.

Az 1 gépes Kipp-kopp Gépírásoktató 2.2.2 verzióját magánszemélyek ingyenesen regisztrálhatják otthoni számítógépükre, amennyiben iskolájukban ezt a programot használják a gépírás tanulására. Az ingyenességhez szükséges, hogy a regisztrációt kérő személy a regisztrációkérő levélben leírja a nevét, valamint hogy melyik általános iskolában tanulja a gépírást a Kipp-kopp segítségével. Az iskola részéről arra van szükség, hogy egy - a feladattal megbízott személy - küldje el részünkre a tanév elején azon tanulók névsorát, akik az adott tanévben a Kipp-kopp programmal tanulják a gépírást.

A magánszemélyeknek javasolt 1 gépes Kipp-kopp akkor válik regisztrálhatóvá, ha kb. az 1-2. leckét végigírta valaki, azaz összesen legalább 180 pontot gyűjtött.

Azok az intézmények, amelyek megvették a Kipp-kopp Gépírásoktató 1.x.x verzióját, térítés nélkül térhetnek át a korszerűbb 3.0.x verzióra. Az új verzióban a telepítés csak 1 példányban történik, egy hálózati mappába. A 3.0.0 demo verzióban csak az 1-3 leckék érhetők el.Programjaink használata Linux alatt

Linux Wine alatt futtathatóak az alábbi, hálózatos verziójú programjaink:

 • ASD gépírásoktató. Letöltés (V3.1, 2012.02.26.)
 • GepOkt007 gépírásoktató. Letöltés (V3.1, 2012.02.26.)
A fent letölthető programokról tudni kell, hogy regisztrálás nélkül csak az 1-3. leckék érhetők el, fejlesztésüket jelenleg nem tervezzük. Kérjük a tesztelőket, hogy tapasztalataikat és kérdéseiket írják meg.

A programokat Ubuntu 11.10 Desktop és SLED 11 SP1 alatt teszteltük, Wine alatt.

Ismert problémák:
 • Gépírásoktató programjaink alapértelmezett betűtípusa a true type "Courier New". Wine környezetben ez nem biztosított automatikusan (kivétel - Ubuntu).
  Megoldás: másoljuk a Windows *.ttf fájlokat a virtuális "c:\windows\fonts" mappába, vagy telepítsük a MS True Type betűkészlet csomagot.
 • Ismert probléma, hogy Wine környezetben az alkalmazás főablaka előtt megjelenő modális ablak eltűnik, ha a felugró ablak helyett a háttérben látszó főablakra kattint a felhasználó. A modális ablak továbbra is fogadja a felhasználói inputot, de nem látszik. A főablakra kattintva úgy tűnik, az alkalmazás lefagyott. Az eltűnt modális ablak úgy hozható előtérbe, hogy Alt+Tab segítségével megjelenítünk egy másik alkalmazást, majd leikonizáljuk azt. Programjaink modális ablakainak egy része (pl. a feladat kijelölő) max. 5 mp után felhasználói beavatkozás nélkül is előtérbe kerül.

Nem fizetős programjaink itt találhatók:
letoltes_freeware.htm


Ugrás az oldal elejére

Copyright 2008 dr. Gyetvainé Nevelős Erzsébet, Adatvédelem


WordJav demo és frissítés

Egyéb programok

Info rendszergazdáknak