Kezdőlap Gépírásoktató programok 1 gépre Hálózatos szoftverek Demo, frissítés, freeware Kapcsolat, elérhetőség Hogyan tudom...

Gépírás-gyorsírás szakos tanároknak szóló ajánlás

Kedves Tanártársam!

1994-ben, az idegen és magyar nyelvű másolások estéről estére történő javításakor merült fel bennem az ötlet (miután el kellett készíttetnem az első szemüvegemet): nem lehetne ezt a munkát egyszerűbben elvégezni? Első szoftverünk a Gépírásjavítás volt, s azután már nem lehetett megállni...

Szoftvereink a gépírás-gyorsírás tantárgyat tanító kollégák munkáját és a 10 ujjas vakírást tanulókat segítik. Megírásukat a gyakorlati igény szülte. Nagy örömünkre szolgál, hogy programjainkat országszerte használják, és a kollégáktól gyakorta hallom, nem is tudják, mi lenne, ha még mindig a hagyományos módon kellene a hibákat keresgélni a másolásokban. 1995-től a Gyorsírószövetség által megrendezett országos versenyeken, jó pár éve pedig az OSZTV-n is szoftvereinkkel javítják a sortartó másolásokat.

Ezúton is köszönöm minden kedves kollégának, hogy észrevételeikkel, javaslataikkal segítettek a szoftvereink végső formálásában, alakításában.

Jelenleg 5 programot forgalmazunk, a részletes ismertetők a Letöltés oldalakon érhetők el, a rövid ismertetők pedig az alábbiakban:


Legújabb programunk a Kipp-kopp Gépírásoktató, amely az általános iskolai felhasználók számára készült.

Viszonylag új programunk a WordJav, amely a WinJav és a DOS-os GepJav továbbfejlesztett változata, támogatja az enterek nélküli és enteres másolást. Iskolai felhasználásra készült, elsősorban a haladó gépíróknak.
A WordJav 1.3.7-es verziójának újdonsága a FELADATSOR
Ha a tanár kezdők gépírásoktatására kívánja használni a programot, akkor ennek javasolt formája a feladatsor. A feladatsor rövid feladatok (gyakorlatok) sorozatából áll, meghatározott felépítésű, kijelölésekor a program egyenként jeleníti meg a feladatsor gyakorlatait, eredményes megírást követően a feladatsor soron következő gyakorlatát kínálja fel. Feladatsorok létrehozásával a program mintegy oktatóprogrammá alakítható. Részletek

Újabb oktatóprogramunk a Gepokt 007 Gépírásoktató program, amely a WinOkt szoftver átdolgozott változata az új kiadású, Gépírás a betűtanulástól a hivatalos levelekig c. tankönyvhöz (MK-6015-X). A könyv címe nem, tananyaga viszont változott, ezért volt szükség a szoftver átdolgozására is.
A tankönyvet a Műszaki Kiadó forgalmazza:
http://www.muszakikiado.hu/gepiras_a_betutanulastol_a_hivatalos_levelekig

Gépírásoktató programjainkban (ASD, ABC, WinOkt) fontos fejlesztéseket hajtottunk végre (verziószám: 1.8.3):
1. A szerkesztőben lehet enterhasználattal és anélkül dolgozni.
2. A (tetszőleges verziójú) MS Wordben készült dolgozatokat és etalon szövegeket a program az adott gépre telepített MS Word szerkesztővel konvertálja. Ennek folyománya, hogy
3. az új verzió már nem javítja a régi szövegszerkesztőkkel (ÉkSzer, Chiwriter, DOS-os Wordök stb.) készült dolgozatokat.
4. A program frissítéséhez a jövőben csak az .exe-fájl lecserélésére lesz szükség.
A Wordben enterhasználat nélkül készült dolgozatok javításához továbbra is a WordJav programunkat ajánljuk.


Copyright 2008 dr. Gyetvainé Nevelős Erzsébet, Adatvédelem


Gépírásoktató programok

Wordjav program

Már nem forgalmazott szoftverereink

Melyik programra van szükségem?

Módszertani kérdések...

Felhasználóink írták