Kezdőlap Gépírásoktató programok 1 gépre Hálózatos szoftverek Demo, frissítés, freeware Kapcsolat, elérhetőség Hogyan tudom...

Melyik szoftvert válasszam?

Kedves Tanártársam! Az alábbiakban azokat az alkalmazási területeket sorolom fel, amelyekre szoftvereink készültek. Ezek alapján talán könnyebb átlátni, melyik az a program, amelyik leginkább megfelel a céljaidnak.

Melyik szoftver alkalmas az alábbi feladatokra?

1. Oktatóprogram három alkalmazási területtel (oktatóprogram az általam összeállított, valamint az Információkezelés I. tankönyv és a Gépírás a betűtanulástól a hivatalos levelekig c. tk. alapján; sortartó másolások írhatók és javíthatók bennük tetszőleges szövegekből; más szövegszerkesztőben megírt sortartó másolások javítása):

  • Kipp-kopp, ASD, ABC és Gepokt 007 Gépírásoktató (hálózatos és 1 gépre regisztrált verzió.
  • WordJav - csak hálózatos verziójú program. Előnye és egyben hátránya, hogy a tananyagát a tanárnak kell összeállítania és bemásolnia a program megfelelő mappájába. Ez lehet teljesen saját készítésű tananyag, és lehet egy tetszőlegesen kiválasztott tankönyv anyaga is. Ez utóbbi esetben - szerzői jogi szempontok miatt - a képernyőről való másolási lehetőséget ki kell kapcsolni.

2. Sortartó (enteres) másolások javítása:

  • Kipp-kopp, ASD, ABC és Gepokt 007 Gépírásoktató (A hálózatos verzió nemcsak a saját, hanem más szerkesztővel írt sortartó másolások javítására is alkalmas.)
  • WordJav szoftver javítja a saját és egyéb szövegszerkesztővel írt sortartó másolásokat is.

3. Sortartás nélküli másolások, levelek, ügyiratok, egyszerűbb szövegszerkesztési feladatok karaktereltéréseinek javítása::

  • WordJav szoftver - a saját szerkesztőjében és a Wordben megírt enter nélküli másolásokat is javítja.
  • Kipp-kopp, ASD, ABC és Gepokt 007 Gépírásoktató - csak a saját szerkesztőjében megírt enter nélküli másolásokat javítja.

4. Szerkesztő, melyben a javítóbillentyűk használata le van tiltva, s amelyben a tanulók bármely szövegből írhatnak másolásokat, mintha egyéb szövegszerkesztőben dolgoznának:

  • Kipp-kopp, ASD, ABC és Gepokt 007 Gépírásoktató
  • WordJav szoftver. Ebben a szoftverben a javítóbillentyűk használatát engedélyezni is lehet. Ebben az esetben a program a "javítószerkezettel ellátott" hibahatárok szerint osztályozza a dolgozatot. A munkák értékelésekor a program jelzi, hogy a dolgozat bekapcsolt javítószerkezettel vagy anélkül készült.

5. Gépírási másolószövegek és gyorsírási diktálószövegek (egy adott szöveg leütésszámlálására, szótagszámlálására és pl. húsz szótagos sorokra való betördelésére) készítésére:

  • WordJav program

6. Tetszőleges szövegek karakterszámlálása és szavai előfordulásának megszámlálása, csoportosítása (pl. karakter- és szóstatisztikák készítéséhez):

  • WordJav program


Copyright 2008 dr. Gyetvainé Nevelős Erzsébet, Adatvédelem


Gépírásoktató programok

Wordjav program

Már nem forgalmazott szoftverereink

Melyik programra van szükségem?

Módszertani kérdések...

Felhasználóink írták