Kezdőlap Gépírásoktató programok 1 gépre Hálózatos szoftverek Demo, frissítés, freeware Kapcsolat, elérhetőség Hogyan tudom...

Freeware szoftverek letöltése

Ugrás ide: WordJav_Inet (MAGYOSZ verseny)

INGYENES gépírásoktató programok otthoni gépre, kezdő és haladó tanulóknak

Téma frissítve: 2020. 04. 14. 19:20


Az otthoni gépekre korábban megvásárolható "egygépes" ASD, ABC, Kipp-kopp gépírásoktató programokat ingyenessé tesszük 2021 végéig. A programok 2020. 03. 16-tól lesznek elérhetők ezen az oldalon. A programokat nem kell regisztrálni. Ha a program demó módban indul, akkor Ön a fizetős verziót töltötte le, amit nem tudunk regisztrálni.

A tanuló eredményeit le tudja menteni, pl. Eszközök... Eredmények mentése... Pendrive-ra.... A keletkező fájlt/becsomagolt fájlokat emailben el lehet küldeni a tanárnak. Egy másik gépen, amelyre szintén telepítve van a program, a fájlok betölthetők. A tanulók számára egy rövid ismertető található a program Súgójában. Az ASD és ABC programok fejlett tanári funkciókkal rendelkeznek. A tanári funkciók leírását az érdeklődő tanár kollégáknak kérésre emailben elküldjük. Az ezen oldalról letöltött programok nem működnek hálózati meghajtóról. A tanulói gépen beállítható, hogy melyik leckétől akarjuk megkezdeni a gyakorlást (pl. Feladat.. Kijelöl.. 4.1.1 [Ctrl + Alt + U])

ASD és ABC programok:
Ha az adott iskolában az ASD vagy ABC programot használják, akkor célszerú az ingyenes programban is ugyanazokat az azonosítókat (Osztály, név, jelszó) használni.
Kipp-kopp program:
Általános iskolák tanulóinak javasolt. A program ezen verziója tanári funkciókkal nem rendelkezik.

A programok digitálissal rendelkeznek. A legegyszerűbb telepítési mód: kattintsunk a telepítő programra. A néhány napos múlttal rendelkező digitális aláírás csak idővel kerül be a Microsoft adatbázisába, ezért a telepító program elindítása meg van nehezítve:


Defender Tovább

Defender Mindenképen

Gépírásoktató programok

Telepítő program, zippelve

Telepítő program

ASD

4.9.3

asd_setup4931.zip

asd_setup4931.exe

ABC

4.9.9

abc_setup4991.zip

abc_setup4991.exe

Kipp-kopp 1 gépes

4.2.4

kippkopp-setup4241.zip

kippkopp-setup4241.exe


A honlap Bemutató oldalán rövid videók mutatják be programjaink használatát. A megtekintéshez a böngészőben engedélyezni kell a Flash használatát. MS Internet Explorer javasolt. A bemutatók nem aktualizáltak

Eredmények mentése

Eredmények betöltése

A Kipp-kopp-ban nincs osztályazonosító, a családnév helyettesíti. A felhasznlónak nincs jelszava. Ha elfelejtjük, hogyan kell a programot használni, csak kattintsunk Smiley-ra!

Smiley segít..WordJav program haladó gépírásoktatáshoz

Az időkorláttól (2020 december 31.) eltekintve az itt letölthető WordJav program teljes értékú program, tanulói és tanári felhasználásra, otthoni és iskolai gépekre, hálózatra. Távoktatásban a tanuló a "Mai munkám" RTF-fájlt tudja legegyszerűbben elküldeni. A program offline (tetszőleges) és online másolószöbvegeket használ (az utóbbiak a gepokt.hu tárhelyen vannak, jelenleg 30 darab). VPN használatáról nincsenek tapasztalataink. A program működésének előfeltétele, hogy az adott gépen MS Word telepítve legyen.


A WordJav program letöltése, telepítése

Részletes WordJav leírás itt.MAGYOSZ tagság számára

WordJav_Inet online versenyzéshez


Téma frissítve: 2020. 03. 22.
Program frissítve: 2020. 03. 02. - 2.9.1 verzió
Vesenyen tervezett verzió: V 2.9.1
Részletes ismertető letöltése (WordJav_Inet_2020-03-22.pdf)

AKTUÁLIS:

1. A WordJav_Inet program aktuális, használható verziója: 2.9.1. Ha az iskolájában körülményes a frissítés, célszerű március 9-ig várni. Az átmeneti 2.9.0 verzióval folytatott "próba verseny" sikeres volt.
2. A tavalyi 2.8.3 verzióhoz képest változott: a gyakorlás és a verseny is a gepokt.hu-n folyik, felhasználói felület javítása.
3. A feltöltött gyakorlások itt nézhetők meg.
4. Iskolai környezetben a tanulói gépekre történő telepítés javasolt, a "Megosztott Dokumentumok" mappába (pl. c:/Users/Public/Documents).
5. A program teljes körű használatához a felhasználónak regisztrált MAGYOSZ-tagnak kell lennie. Regisztráció nélkül név (felhasználó neve, felkészítő tanár neve) nem adható meg, az iskola a listából választható. A regisztrált 16 éven aluli felhasználók a gyakorlások során nevük helyett a monogramjukkal jelennek meg az online eredményjegyzékben.

LETÖLTÉSEK

Verziószám

Telepítés

Telepítő rar

Hálózati frissítéshez

Változott

Megjegyzés

2.9.1 (2020.03.02.)

verseny-setup.exe <1 MB

verseny-setup.rar <1 MB

wordjav_inet.rar <1 MB

felhasználói funkciók

versenyzéshez


A telepítő egy szokványos windowsos telepítő program. Otthoni gépre így célszerű a programot telepíteni vagy frissíteni: klikk a verseny-setup.exe linkre, mentés, futtatás. A program a Wordjav "lebutított" változata, csak az internetes versenyzést szolgálja. Regisztrálni nem kell, freeware. Iskolai környezetben a frissítést a WordJav_Inet.exe cseréjével célszerű végezni (rendszergazdai jogosítással).

2018 óta programjaink digitális aláírással rendelkeznek.

Kérjük, a programmal és az on-line versennyel kapcsolatos észrevételeiket, kérdéseiket - a gyors feldolgozás érdekében - a következő e-mail címre küldjék (és ne valamely másikra):
Várjuk az e-mailedet


A telepítésről és a program működéséről röviden (ez a rész nem naprakész)

Telepítés:

1. Otthoni gépen tetszőleges mappába telepíthető (alapértelmezett helye a Megosztott Dokumentumok mappa, Windows 7 alatt: C:\Users\Public\Documents\WordJav_Inet\). A telepítés során a telepítőprogram az asztalra helyezi a WordJav_Inet.exe parancsikonját. Egyes tűzfalak esetében az első programindítás során szükség lehet arra, hogy a felhasználó engedélyezze a WordJav számára az internethez való hozzáférést.
2. A program olyan gépen használható, amelyről elérhető az internet. Hálózaton szükség lehet még arra, hogy a rendszergazda engedélyezze a program számára az internethez való hozzáférést. A program a le- és feltöltések során két biztonságos tárhellyel kommunikál, az alpértelmezett port szám 443 (korábbiakban - 80-as TCP port).
Ha az a tapasztalat, hogy nagy számú felhasználó esetében hibásan működik a program, hálózat helyett telepítsék a programot a tanulói gépekre (például a Megosztott Dokumentumok mappába). Ha a program nem tudja a munkákat feltölteni (html protokolt használ, így a proxy nem gond), ellenőrizzük, hogy az Internet Explorer problémamentesen indul-e.

A 2.8 verzió fontosabb változásai képekben:

El kell fogadni az adatkezelési tájékoztatókat

A MAGYOSZ azonosító beírása után az Ellenőriz gombra kell kattintani.
Azonosítás

Regisztrált felhasználó

Névtelen felhasználó

Eszközök... Feltöltési hibák listája...
Eszközök... Eredménytelen feltöltések listája...
********************************************************************

Ütemező program - szabadon letölthető, terjeszthető
A képre kattintva letölthető a WinZippelt program. Az ütemezés pontosabb, mint a gépírásoktató programjainkban (a hang időzítése kevésbé processzorfüggő). (utemezo.zip, 267809 byte - frissítve 2002.09.22)


Virtuális billentyűzet - szabadon letölthető, terjeszthető (átmenetileg nem elérhető)A képre kattintva letölthető egy kis segédprogram, ami megismerteti a billentyűzet helyes felosztását a két kéz és az egyes ujjak között. A fájl önkicsomagoló, Internet Explorer esetében a Futtatás, majd Extract gombokra kattintson (bd-sfx.exe, 179030 byte)


Copyright 2008 dr. Gyetvainé Nevelős Erzsébet, Adatvédelem


ASD, ABC, GepOkt007, WinOkt

WordJav demo és frissítés

Info rendszergazdáknak